viagra health store

Gift för nybörjare

Gift för nybörjare är ingen stor bok som handlar om viktiga händelser. Det är en charmfylld, flödande och ovanlig roman med fin loserhumor.

Gift för nybörjare handlar om Halldór som är arbetslös och bosatt i Reykjavik. Någonting är fel i hans liv, men han måste lista ut vad. Halldór delar lägenhet med filosofistudenten Dísa som nyligen har förlorat sin dot- ter i en tragisk bilolycka. Vad som är fel i hennes liv är uppenbart.

Efter att Dísa dragit hem en synnerligen giftig tagg- buske till lägenheten, och senare också genusveten- skapstudenten Högni, blir Halldór plötsligt oförmögen att lämna hemmet och utvecklar ett ohälsosamt intresse för att bruka gift.

Vad är det som verkligen förenar Halldór och Dísa? Hur många olika kärlekskombinationer är egentligen möjliga? Varför finns det ingenting så ohyggligt som att vara förälskad? Och: Vad gör egentligen ett osynligt mumintroll när mörkret faller över lördagnatten?

Med sin välskrivna flödande prosa, blaséartade humor, charm, uppgivenhet och många populärkulturella refe- renser har Gift för nybörjare blivet en succé i hemlan- det Island. En generationsberättelse som nått närmast kultstatus och också översatts till bland annat tyska.

Läs mer om Eirikur Örn Norddahl

Beställ boken!

One Comment